4 + 1 szokás, ami idő előtti öregedést okoz!

,

Arcjógázol már egy ideje, de nem látsz változást, szerinted nem működik az arcjóga, hiába végzed minden nap a gyakorlatokat?

Én a 3 pillér elvét vallom és oktatom: arcjóga + tudatos arcápolás + szokások felülvizsgálata.

A 40. év egy mérföldkő szinte minden nő életében, ekkortól jobban előtérbe kerül a tudatos arcápolás, ez azonban önmagában nem elég.

A naponta rendszeresen végzett arcjóga gyakorlatokkal és bőrtípusunknak megfelelő, minőségi, természetes összetevőket tartalmazó kozmetikumokkal sokat tehetünk az öregedés lelassítására.

Van azonban még egy fontos dolog, ami nélkül nem érhetünk el hosszú távon sikert, ez pedig azoknak a rossz szokásainknak a felismerése és megváltoztatása amik idő előtti öregedést okoznak.

Ebből gyűjtöttem össze 4 hétre (28 napra) minden napra egyet, amit a Faceyoga – arcizomtorna ALAPOZÓ térningen, a Faceyoga workshop-okon és Faceyoga konzultációkon is részletesen megbeszélünk.

Nézzünk most 4 olyan szokást, ami az alábbi (sajnos elég gyakori) problémákat előidézheti?

1. Ráncos homlok

Mozgásszegény életmódot élsz? Ezt is meglátszik az arcodon. Ha nagyon elhanyagoltad a testmozgást, akkor jógával, pilates-szel, napi 30 perces sétával kezdd hozzászoktatni a testedet a mozgáshoz, vigyázz ne eröltesd túl magad. Megfigyelheted, hogy ha nincs megfeszülve a hátad és a nyakad, az a homlokráncokra is kezdvező hatással van.

2. Szarkalábak

Gyakran szoktad dörzsölni a szemedet? A szem környékén nagyon vékony a bőr, így alakulnak ki a szarkalábak

3. Asszimetrikus mosoly

Figyeld meg hogyan étkezel. Kapkodva vagy ráérősen? Hogyan rágod az ételt? Mindig csak az egyik oldalon, asszimmetriát okozva ezzel az arcodon, vagy mindkét oldali fogsorodat egyformán használod?

Fotózd le magad az ágyban a leggyakoribb alvási pózodban és nézd meg jól az arcodat a fényképen. Gyűrődik az arcod? Lehetőleg háton fekve aludjál.

4. Ráncos nyak, toka

Milyen pózban olvasol (könyvet vagy a telefonodon, tableten)? Fotózd le magad és nézd meg a nyakadat a fényképen! Változtass pozíciót ha szeretnéd elkerülni a tokásodást!

Jellemzők rád ezek a szokások? Figyeld meg magad és változtass, ha úgy érzed, hogy szükséges!

Ha még nem töltötted le, kattins a linkre és kérd Te is az INGYENES Faceyoga – arcizomtorna MINI tréningemet és csatlakozz a zárt “Faceyoga.hu – arcjógázzunk együtt” Facebook csoportomhoz, ahol 28 napon keresztül segítek Nektek kialakítani egy működőképes napi rutint és bemutatom az ebook-ban szereplő gyakorlatokat is.

+1: Szoktál halogatni?

Mindenki halogat, azonban nem mindegy, hogy mi a kiváltó oka a halogatásnak.  Nem érdekel igazán az, amit el kellene végezni? A tökéletességre való törekvés is egy ok lehet, vagy a félelem vagy a túl sok feladat.

Az arcjógázást is halogatod? Annak ellenére, hogy csak pár percet vesz igénybe 3-4-5 gyakorlat elvégzése, előfordult veled is, hogy kihagytál egy-egy napot? Reggel a nagy sietségben azt gondoltad, hogy “na, majd inkább este”, este pedig már túl fáradt voltál hozzá?

Hadd adjak egy tippet, hogy elkerült a halogatást! Alkalmazhatod más esetben is, nem csak arcjógázáskor 😉

5 másodperces szabálynak hívják, a lényege pedig számolj visszafelé 5-től 1-ig és utána rögtön kezdd el amit eredetileg halogattál volna! Ezzel a módszerrel leszoktathatod magadat a halogatásról. A visszaszámlálás segít abban, hogy cselekedni kezdj mielőtt az agyad megakadályozná azt. Próbáld ki, tényleg működik!