Reggeli kávé vagy egy pohár meleg víz?

, ,

Szoktál arra figyelni, hogy elegendő vizet fogyasztasz?

A következő néhány napban írd fel mindent amit iszol, víz, kávé, bármi is legyen az.

Lehetőleg igyál meg 1.5-2 liter tiszta vizet. Kerüld a cukrozott, szénsavas italok fogyasztását és ha kávét vagy alkoholt fogyasztasz, akkor pluszban annak a kétszeres mennyiségét add hozzá az elfogyasztandó víz mennyiségéhez.

2 éve nyáron amikor beiratkoztam a Face Yoga Method arcjóga oktatóképzésre, úgy döntöttem, hogy ideje kipróbálni a forró vizet (48-60 °C). A forró víz jótékony hatásáról már évek óta tudtam, de valahogy “nem hallottam meg”, mint jó tanácsot. Úgy szólt az ajánlás eredetileg, hogy reggel az első és este az utolsó ital egy bögre forró víz legyen, olyan hőmérsékletű, hogy kellemesen kortyolgatni lehessen.

Milyen előnyei vannak annak, ha rendszeresen forró vizet iszunk?

A forró víz, mint egy mosogatógép átmossa a szervezetet, reggel felébreszti a testet, este pedig segít megszabadulni a káros anyagoktól. Plusz a bőrünk is szépül tőle 🥰

Miután elhatároztam, hogy kipróbálom, egyszer napközben kóstoltam meg, mert nem mertem bevállalni első italnak, valahogy nem éreztem úgy, hogy jól esne.

Az első pohár nem volt valami kellemes, bár inkább csak furcsa volt egy semmilyen forró valamit inni íz nélkül. Aztán még ittam egy másik bögrével aznap, ami már annyira jól esett, hogy azóta csak akkor iszom hideg vagy szobahőmérsékletű vizet, ha olyan helyen vagyok, ahol nincs lehetőség melegíteni.

Kipróbáltad, jól esett? Bevezeted a reggeli rutinodba?

Kezdd a napodat frissítő hideg vizes arcmosással – Faceyoga – arcizomtorna

Kiváncsi vagy további arcápolási tanácsokra is?

Töltsd le most az Ingyenes Faceyoga – arcizomtorna mini tréningemet, amiben megmutatom hogyan készíthetsz néhány könnyen beszerezhető természetes összetevőből arcpakolást, valamint tippeket adok neked a reggeli rutinod kialakításához, hogy hogyan építheted be a mindennapjaidba az arcjóga gyakorlatokat.