Skinimalism, azaz minimalista szépségápolás organikus és finomítatlan összetevőkkel

,

Imádok új arcápolási termékeket kipróbálni. Általában megveszek egy márkától minden olyan terméket ami kell a rutinomhoz, majd ha elfogynak, akkor választok egy másik márkát. Olyan sok hazai, jó minőségű, természetes összetevőket tartalmazó kozmetikum van, hogy nehéz választani.

Az ANITATOTH organikus termékekkel már egy ideje szemezgettem és felkerült a kipróbálós listámra. Ahogy követtem Anitáék kommunikációját, felfigyeltem egy felhívásra, a 30 Napos Arcápolási Szépségprogramjukra, amihez 10 felhasználót kerestek. Mivel egyébként is szerettem volna kipróbálni a termékeiket, nem volt kérdés, hogy jeleztkezem a programba. Nagyon örültem, hogy bekerültem a kiválasztott 10 fő közé, akik kipróbálhatják az Esszenciális szettet, megtapasztalhatják az organikus és finomítatlan összetevők jótékony hatását arcbőrükön és megismerhetik a “Skinimalism”, azaz a minimalista bőrápolás szemléletét.

Az Esszenciális szett egy 30 ml-es Esszenciális arckrémet, 1 db 3 ml-es megújuló arcolajat és 1 db 3 ml-es ragyogó arcolajat tartalmaz.

Március 17-én személyesen találkoztam Anitával és átvettem a szettet és készítettünk rólam egy közeli képet, ez lesz az előtte fotó.

Egy nappal korábban rendet tettem a fürdőszoba szekrényben és helyet csináltam az új termékeknek. A szabály, hogy a szokásos arclemosón es fényvédőn kívül semmi más terméket nem használhatok a 30 nap alatt.

Alig vártam, hogy hazaérjek a találkozóról és jobban megnézegessem, megszagolgassam a krémet és az olajokat. Mivel a 30 nap csak szombaton indult, elég nehéz volt csütörtök este a szokásos rutint követni és nem kipróbálni az újdonságokat. Még másnap reggel is sikerült kitartani, viszont pénteken annyira foglalkoztatott a gondolat, hogy nem bírtam tovább és este már az Esszenciális szettet használtam. 

Hogyan használjuk és mit kell tudnunk az ANITATOTH termékekről?

Az ajánlás szerint reggel 2 pumpálásnyi krémbe kell cseppenteni 2 csepp ragyogó arcolajat és ezt egyben használni, este viszont 2 pumpálásnyi krém után külön jön 3-4 csepp megújuló arcolaj. A reggeli adag nekem kevés volt, nem maradt belőle a nyakamra és dekoltázsomra, ezért 3 pumpa + 3 cseppet használtam. Este viszont teljesen elég volt az előírt adag.

Az Esszenciális arckrém különleges, organikus nerolivízzel (narancsvirágvízzel) készül.

A ragyogó arcolaj: egységesítés, pigmentfoltok halványítása, ragyogó arcbőr, a bőr fiatalságának megőrzése

A megújító arcolaj: bőröd védőrétegének megerősítése, az egyensúly visszaállítása, regenerálás, teljeskörű megújítás

Az arcolajkeverék különböző értékes növényi olajakból, kivonatokból álló keverék. Mindkét arcolaj zöme finomítatlan, organikus alkotók egyvelege, amelyek maximálisan tartalmazzák a vitaminokat, ásványi anyagokat és antioxidánsokat. Egy jól összeválogatott keverékkel remekül ki tudjuk egészíteni és fokozni bőrünk hidratálását, mivel az arcolajok képesek növelni a bőr vízmegtartóképességét, bezárva bőrünkbe a nedvességet. Ezen jótékony hatása felül erősíti a bőr védőrétegét, vitamin és antioxidáns hatásánál fogva pedig fiatalosan és egészségesen tartja a bőrt, egységes bőrképet biztosít. Esszenciális arckrémbe csepegtetve fokozza annak tápláló hatását, esti rutinunk lezárásaképp pedig gazdagon ápolja bőrünket, és bezárja a nedvességet.

Csütörtök este azért még biztos ami biztos, leradíroztam az arcomat, tettem fel pakolást is és komolyan aggódtam azon, hogy enélkül hogyan bírok ki 30 napot.

Hetente 1-2 alkalommal szoktam egyébként arcradírt használni, akkor amikor már arcmosáskor érzem, hogy nem olyan puha a bőröm, hanem kicsit érdesebb. 

Amióta rendszeresen szinte kizárólag forró vizet iszom (48-60 fok), nem fogyasztok egyáltalán alkoholt, a bőröm sokkal puhább és hidratáltabb érzésre és látványra is, sőt 2 hónapja, mióta clean eating szerint étkezem, az utóbbi 1 évemet megkeserítő ragyák is eltűntek az arcomról (most már csak a régebbiek nyomát kellene eltüntetni…).

A szett használata után ez a puha, hidratált érzés még inkább fokozódott és azt vettem észre, hogy ahogy telnek a napok, az arcradírozás inkább csak mint tevékenység hiányzott és nem a jótékony hatása. Jeleztem az elején Anitának, hogy nálam ez milyen kritikus tevékenység és aggódok, hogy vajon hogy bírom ki nélküle, de Anita még az első napokban ajánlott egy olyan dolgot, amit nem is értem, hogy miért nem csináltam eddig rendszeresen.

Ez pedig az arcszaunázás.

Kb 20 éve érintetlenül állt a szekrényben az arcszauna gépem és fogalmam sincs, hogy hogyan úszta meg a sok évi selejtezéseket (én nagyon könyörtelen tudok lenni ebben), de most annyira örültem, hogy még megvan. Bekapcsoltam, még működött, így gyorsan lecsutakoltam és 1 csepp doterra  borsmenta olajjal kezdtem el használni.

Nekem ez az arcszauna valahogy összekapcsolódott a fejemben a pattanások, mitesszerek nyomkodásával és a megfázás kezelésével és nem egy wellness feeling-ként maradt meg bennem, emiatt hatalmas nagy pozitív csalódás volt és rögtön el is határoztam, hogy összekötöm a hajmosással és minden hajmosás előtti este arcszaunázom. Így akkor tuti nem marad el.

Hihetetlenül pihe-puha lesz tőle a bőröm és így nem is hiányzik az arcradírozás és arcpakolás. 

Nagyon hamar eltelt ez a 30 nap, napközben vártam már, hogy este mikor jön az esti rutin, reggel pedig alig vártam, hogy újra használhassam a termékeket. Kellemes az illata, könnyen beszívódik és tényleg egy élmény használni. Néhány este kipróbáltam, hogy milyen ha nem csak 3-4 cseppet használok a megújuló arcolajból, hanem jóval többet, ezért az sajnos csak 25 napig tartott ki, emiatt az utolsó napokban a reggeli olajat használtam este is.

Azt vettem észre, hogy hiányolta a bőröm este az esti olajat, bár az is lehet, hogy mivel éppen elutaztunk az utolsó 3 napban, nem tudtam annyira figyelni arra, hogy elég folyadékot fogyasztok és azt hiányolta a szervezetem. Sajnos a clean eating sem jött össze a mini szabi alatt minden nap, ezért pár pattanás megjelent az arcomon és ez kicsit rontja az utána képet (felső képek a program elején, az alsók a végén készültek, smink és filter nélkül).

Amit most utólag máshogyan csinálnék, az csak annyi, hogy a 30 Napos Arcápolási Szépségprogram előtt elmennék egy alapos arctisztításra egy kozmetikushoz és utána kezdeném el a programot. 

Ha még nem találtad meg a számodra tökéletes arckrémet vagy Te is szeretsz új termékeket kipróbálni, mindenképpen ajánlom az ANITATOTH termékeket. A 10 fős csapatban különböző életkorú és bőrtípusú nők vettek részt és kivétel nélkül mindenki elégedett volt az eredménnyel. A szett kb 2 havi krémet és 1-1 havi arcolajat tartalmaz. Én biztos, hogy rendszeres vásárlója leszek Anitának.